Klanten over mijn schrijfcoaching en schrijftraining

Complimenten van collega’s, betere klanten, minder spanning

Klanten laten hieronder weten wat zij aan de schrijfcoaching en schrijftraining van mij hebben gehad. Mijn klanten zijn zelfstandig ondernemers, of bijvoorbeeld werkzaam bij een onderzoeksinstelling, een ministerie of groter bedrijfsleven.


‘Collega’s complimenteren me met helder stuk’

Mijn collega’s zeggen nu dat mijn stuk lekker leest en dat het goed in elkaar zit. Dat is mede dankzij de schrijfcoaching. Als je zag waar ik mee begon…

Soms ga je als onderzoeker aan de haal met wat in je hoofd zit en vergeet je voor wie je schrijft. Dat had ik vaak.

Ik schrijf helderder

Ik weet niet waardoor het komt, dat ik nu zoveel helderder schrijf. Het is misschien de manier waarop Leonore vragen stelt. Dan denk ik iedere keer: oh ja, inderdaad, dat had ik niet gezien. Die nieuwe schrijfstijl past ook goed bij het nieuwe beleid om meer voor de gebruiker te schrijven.

Blijven ontwikkelen

Ik zit al te denken, als we nu een jaar verder zijn, dan zou ik graag nog eens een keer afspreken om een volgend niveau te leren. Dan heb ik verder geoefend met wat ik heb geleerd en waar sta ik dan? Dit is wel een cruciaal onderdeel van mijn werk. Ik zou me daar wel in willen blijven ontwikkelen.

Rafaëla Feddes,

Directie Internationaal Onderzoek en Beleidsevaluatie (IOB), Ministerie van Buitenlandse Zaken


Betere klanten door niet meer te verleiden

‘Ziezo, hierbij mijn herwerkte teksten. Ik moest er zelf bijna van huilen toen ik ze herlas. Het raakte me echt en dat is de eerste keer, daar ben ik echt gelukkig om.’

Ik citeer hier uit mijn e-mail aan Leonore toen ik haar mijn herschreven webteksten stuurde. Beter kan ik niet laten zien wat het me deed om eindelijk in mijn eigen stijl te schrijven en niet langer met allerlei trucjes mensen proberen te verleiden. Dat past veel beter bij me als mens, bij wie ik ben en wat ik doe.

Hoe moest ik dan wel schrijven?

Bij businesscoaches had ik geleerd dat je allerlei trucjes moest toepassen om mensen te verleiden. Ik voelde wel dat dat niet bij me paste, maar hoe moest ik dan wel schrijven? In de workshop marketingprofielen ontdekte ik dat het anders kon. In de persoonlijke coaching gingen we de diepte in om te bekijken wat dat betekent voor hoe je schrijft.

Ik ben los gekomen van dat goeroe-schrijven. Misschien nog niet helemaal, er sluipt altijd wel weer wat in, maar het gaat meer om het vertrouwen dat het zo ook kan. Je hoeft helemaal niet op zo’n schreeuwerige manier te schrijven.

Mijn klanten geven me energie

Sinds ik mijn webteksten heb herschreven heb ik betere klanten, klanten die me energie geven. Hun soort probleem past beter bij wat ik te bieden heb en het zijn gewoon leuke mensen. Ze zijn bereid om zichzelf in vraag te stellen en om aan zichzelf te werken.

Eerst had ik vaak klanten die gingen zitten en zeiden: oké, jij bent de psycholoog, zeg maar wat ik moet doen. Dat heb ik niet meer. Al moet ik wel zeggen dat ik nu minder klanten heb dan eerst, dus dat is dan weer geen pre.

Ik heb wel vertrouwen dat het nog succesvol gaat worden, want mede dankzij Leonore heb ik ondertussen nog een nieuw project opgestart dat nog beter bij me past.

Leonore is echt en heel betrokken

Dan nog iets over hoe Leonore begeleidt. Ze is authentiek. Ik heb er geen ander woord voor. Ze is er echt en heel betrokken. Ze komt niet zomaar een paar tips delen of zeggen dat je dit of dat moet doen. Ook op momenten dat ik heel vast zat, nam ze dat serieus. Ze nam de tijd om daarmee aan de slag te gaan. Dat was heel fijn.

Frustrerend

Het enige wat ik een beetje frustrerend vond was dat ze nooit zei ‘doe het zo en zo’, maar telkens weer terug kwam met een checklist. Tegelijk weet ik dat dit heel nuttig is. Als zij haar mening zou geven, had ik niet zo diepgaand geleerd. Het zachte duwtje in de rug om het eerst zelf te proberen, was wel heel nuttig.

Steve Savels, biggerpicture en flourishingexpats


‘De spanning voor het schrijven is helemaal weg’

Elke keer als ik moest schrijven dacht ik shit, shit, ik moet schrijven. Die spanning vooraf is helemaal weg. Dat is het allerbelangrijkste wat ik geleerd heb in de schrijfcoaching.

 Ik denk er nu niet meer bij na als ik moet schrijven. En doordat de spanning weg is, gaat het schrijven ook  beter. Ik weet wel dat er moeilijke momenten met schrijven komen, maar dan heb ik bagage, ik weet hoe ik het aan moet pakken, ik weet hoe ik ermee om moet gaan en daar val ik dan gewoon op terug.

In Océ-termen zeg ik: het was een nuttige cursus, ik heb veel geleerd en ik kan het direct in praktijk brengen.

Samengevat:

  • Belangrijkste resultaat is dat mijn angst, spanning om te schrijven weg is.
  • De schrijfblokkade is weg omdat ik weet dat het gaat lukken, het is geen blok meer aan m’n been.
  • Tijdwinst, geen eindeloze worsteling meer om m’n gedachtes op papier te krijgen.
  • Ik vind schrijven nu – soms – leuk om te doen.
  • Ik kan een prettig (logisch) leesbare tekst schrijven en de boodschap goed aan de lezer overbrengen.

Herman van der Meijs, Océ-Technologies


‘Een folder waar ik trots op ben’

En dan heb je de opleiding tot levenscoach voltooid en wil je van start…….

oké een folder, leuk, maar hoe doe je dat?
Al surfend naar de mogelijkheden kwam ik op de site van Leonore, die sprak me erg aan en ik heb haar gelijk een mail gestuurd met wat ik zou willen.

Meteen kreeg ik een enthousiaste mail terug met een aantal opties die haalbaar waren binnen mijn budget.

Leonore snapte wat ik wilde en haar begeleiding heeft geresulteerd in een folder waar ik trots op ben!

Dus, wil je ook advies bij het schrijven van je folder?

Ga dan naar Leonore, ze is creatief, denkt mee en voelt aan wat je bedoelt!

Machteld ten Kate, TenKate-coaching


‘Met je ondernemersprofiel zit je niet tegen je natuur in te werken’

Irma Buenk

“Ik wil echt iedereen die een eigen bedrijf start aanraden: leer eerst je eigen ondernemersprofiel kennen. Dat helpt je om vanaf het begin van je ondernemerschap jouw bijbehorende marketingstijl te kiezen. Daardoor verlies je geen kostbare tijd, heb je een fijne start en zit je niet tegen je natuur in te werken en is de kans veel groter dat je marketing in lijn is met je persoonlijkheid.

Marketing doen op basis van integriteit en vertrouwen werkt voor mij heel fijn, want in mijn werk is dat een heel belangrijke voorwaarde om tot vervullende resultaten te komen.” 

Irma Buenk, sprankelenderelatie.nl


‘Jij kunt omdenken’

Wieneke Timmermans

“Door de workshop Ontdek je eigen ondernemersprofiel heb ik meer vertrouwen gekregen dat marketing niet iets is waarvoor ik me ineens als iemand anders hoef te gaan gedragen. Dat ‘waanzinnig creatief’ uit het schema bij mij bleek te horen was een eye opener. Door de erkenning van dat stuk vond ik een eigenheid terug die ik was verloren in de do’s en dont’s in marketingland.

Plezier en inspiratie om te schrijven

Dat gaf plezier en inspiratie en ik ben meteen teksten op mijn website gaan herschrijven. Ik durfde nog persoonlijker te zijn, te benadrukken wat nou specifiek mijn kwaliteiten zijn met meer vertrouwen dat mensen daardoor aangesproken worden. Ik kreeg ook allerlei ideeën over hoe ik mijn manier van werken nog beter kan laten zien in bijvoorbeeld filmpjes.

Je rust en persoonlijke aandacht

Ik ben de workshop bij jou gaan doen, Leonore, omdat je rust en persoonlijke aandacht mij trok. In de training gaf juist dat me de ruimte om informatie op te nemen en tegelijkertijd goed te kunnen blijven voelen wat bij mij paste. Je hebt extra tijd voor mij uitgetrokken, terwijl je dat niet had hoeven doen, maar dat was precies wat ik nodig had. Daaraan zie ik dat je flexibel bent, bereid bent verder te kijken dan je neus lang is. Je kunt anders denken, omdenken. Dat waardeer ik enorm.

Extra sprankel om door te gaan

Met de workshop heb je me weer een extra sprankel gegeven om door te gaan met marketing op mijn manier. Zo wordt het meer ontspannen en leuk. Heb je ook een vervolg? Voor als ik weer behoefte heb aan een nieuw beetje creatieve input?”

Wieneke Timmermans,  www.degelukkigevrouw.nl


‘Ik heb nu hele lijsten met thema’s voor mijn blog’

Bart Bremmer“Ik mag schrijven over inhoud. Dat is wat ik geleerd heb in deze cursus Ontdek je ondernemerstype. Dat gevoel geeft heel veel rust. Ik had me namelijk al twee jaar voorgenomen om te gaan bloggen, maar deed het niet.

Door een webinar van jou besefte ik dat het probleem niet zit in het schrijven zelf, maar veel meer in: waarover wil ik precies schrijven, hoe wil ik overkomen bij potentiële opdrachtgevers en collega’s, waar voeg ik wat toe, wat is mijn mening waard?

Jouw cursus heeft me enorm geholpen. Ik heb gelijk hele lijsten opgesteld met thema’s, waarover ik kan gaan schrijven. Nu moet ik dat ook echt gaan doen. Maar door de voorbereidingsopdracht die bij de cursus hoort, heb ik een grote extra klus gekregen. Onverwacht. Daardoor heb ik even geen tijd om te schrijven.

De methode van de ondernemersprofielen vind ik heel sterk om het gesprek met elkaar aan te gaan over marketing en wat bij je past. Het helpt om met elkaar te doordenken wie je bent en wat je het beste kunt doen voor je bedrijf.

Ik heb wel een kanttekening: de methode is niet voor iedereen weggelegd, denk ik. Als je op zoek bent naar een model van ‘zo zit de wereld in elkaar’ dan zit je verkeerd.” 

Bart Bremmer, innovatiesocioloog


Leonore neemt de tijd en denkt met je mee!’

Hilde Backus
“Marketing moet bij je passen. Dat het per persoon flink kan verschillen leerde ik in de workshop Ontdek je eigen ondernemersprofiel. Er is zoveel variatie in wat je kunt doen binnen de marketing, interessant voor elke ondernemer! Dàt was nieuw voor me. Ik had namelijk maar één stijl geleerd van de ‘goeroes’.

Over inhoud van mijn werk schrijven past bij mij. En bij mijn klanten. En juist dat werd me steeds ontraden. Het kan dus wel. Heerlijk.

Het uitgebreide online boek dat ik erbij ontving is helder en waardevol. We hadden een kleine groep, dat was ook heerlijk. Veel persoonlijke aandacht, hè.

De workshop verruimde mijn kennis, wat ook handig is voor de wandelcoaches in de Wandelcoach Opleiding.”

Hilde Backus, wandelcoach


‘Ik heb bestek gekregen om te schrijven’

Brigitte Rijmers

“Ik had er nooit bij stil gestaan dat bij schrijven ook techniek komt kijken. Ik dacht ‘je hebt talent of niet.’ Omdat mijn blogs nauwelijks werden gedeeld en er bijna geen reacties kwamen, wist ik dat er iets niet goed ging. Ik wist alleen nog niet hoe ik dit moest oplossen. Ik ben op zoek gegaan naar iets wat mij zou kunnen helpen met schrijven. En zo stuitte ik op de cursus van Leonore:  ‘Onmisbare schrijftechnieken’. Toen werd mij duidelijk, ik miste gewoon nog wat bestek!

Eerst voelde ik mij wel onzeker omdat ik zoveel te leren had. Gelukkig legde Leonore uit dat je door een fase van bewust onbekwaam heen moet: je weet dat het anders kan, maar het lukt je nog niet. Die fase blijft vreselijk, maar door haar uitleg voelde ik mij niet zo onzeker meer. Het is gewoon heerlijk hoe geduldig en rustig Leonore de dingen kan uitleggen. Mijn zelfvertrouwen groeide hierdoor enorm.

Ik weet nu ook meer over hoe je sprankelend of interessant kunt schrijven en dat heeft niets te maken met d’s en t’s. Daar ben ik nog geen ster in, maar daar is vast weer een andere cursus voor ;-).

Wat ik in handen heb gekregen is gereedschap om mooier, vloeiender en leuker te schrijven. Dit leer je niet in 6 weken perfect, althans, ik niet. Maar ik heb wel heel veel tools gekregen om te oefenen. Ook is het fantastisch om te zien dat mijn blogs nu meer gedeeld worden. Ik ben helemaal blij!

Dus, wil jij  helder en duidelijk leren schrijven? Dan heb je schrijftechnieken nodig. Gun je jezelf ook de tijd om ermee te oefenen?  Dan is de cursus “Onmisbare Schrijftechnieken” wat voor jou.
Leonore is bovendien ook nog eens een fantastisch mens. Dank je wel, Leonore.

Brigitte Rijmers, (H)EFT in eigen handen – Coaching


‘Ik hoef alleen nog marketing te doen die goed voelt’

Aty Roodenburg

“Met mijn profiel in de hand voel ik rust: ik kan alle marketingactiviteiten laten liggen die niet bij me passen en hoef alleen nog te doen wat juist ontzettend goed voelt voor mij. Nooit gedacht dat ik zo aan marketing kon doen. Een leuk bij-effect is dat ik nu ook beter tot mijn recht kom bij potentiële klanten.

En de manier waarop Leonore de workshop geeft?

Ik houd wel van haar stijl: zelfredzaamheid. Dan kijkt ze goed wat er speelt, denkt mee, geeft oplossingsrichtingen aan. Dat vind ik fijn, want dat geeft inzicht en daar kan ik weer mee verder.”

Aty Roodenburg, Roodenburg Advies


‘Marketing waar ik wel in geloof’

Bert Lankester

Leonore, door jouw training Ontdek je eigen marketing en blogstem leerde ik dat er ook een vorm van marketing was die wel bij mij past, waar ik wel in geloof. Ook ontdekte ik door je training dat de teksten op mijn website niet duidelijk vertellen wat ik doe voor mijn klanten, wat ik wil bereiken. Ik heb nu een beter beeld van wat ik wil vertellen op mijn website.

Ik vind je manier van werken heel fijn. Vooral je rust. Je geeft me de tijd om zelf na te denken, zelf mijn eigen conclusies te trekken. Je gebruikt je vakkundigheid, ervaring en creativiteit om mij suggesties aan te reiken voor dingen die ik als een probleem ervaar.

De training heeft mij op het goede pad gezet om verder te gaan met mijn website. En om een website te maken die WEL bij (de doelstelling van) mijn bedrijf past. Dat alleen al was het geld zeker waard.

 Bert Lankester, www.kiakaha.nl


‘Zoveel nieuwe kennis over mezelf en mijn bedrijf’

IngridFrenken“Als ondernemer wil ik een website en blogs kunnen schrijven waarmee ik precies die klanten aantrek die bij mij passen. Maar ik vond het lastig: welke taal past nu bij mij zodat ik mijn verhaal authentiek en geloofwaardig kan neerzetten zodat geïnteresseerden zich bij mij thuis voelen?

Toen was daar Leonore met haar gloednieuwe training, die gebaseerd is op 12 ondernemersprofielen. Op een heldere en duidelijke manier heeft ze mij alles uitgelegd, waardoor al snel duidelijk was welk profiel het beste bij mij past. Leonore heeft mij daarbij geleerd hoe ik dat profiel kan  inzetten om klanten aan te trekken, op een manier die goed voelt voor mij. Ik had niet verwacht in zo’n korte tijd zoveel nieuwe inzichten en kennis over mezelf en mijn bedrijf te krijgen.”

Ingrid Frenken, www.vitaalinbeweging.com


Linda van Erve‘Mijn bedrijf is belangrijk voor mij,  investeren hoort daarbij!’

Ik liep steeds vast in de begeleidende teksten van mijn illustratieve blogartikelen. Het verhaal van een ander optekenen of een tekst vertalen naar een illustratie is nu eenmaal voor mij veel makkelijker dan putten uit eigen bron.

Ik blokkeerde tijdens het schrijven, er kwam daarna niets meer in me op en ik begon uit te stellen. Daarom was ik op zoek naar een manier om meer vertrouwen te krijgen in het schrijfproces.

Ik deed eerst de test Wat voor schrijfblokkeerder ben jij? Dat voelde goed. Hieruit sprak de ervaring en deskundigheid van Leonore en het gaf me het vertrouwen om de training Kom los van je worsteling met schrijven te gaan doen.

 Het was wel een investering, maar mijn bedrijf is belangrijk voor mij. Ik wil groeien en beter worden in de communicatie met mijn doelgroep. Heldere artikelen schrijven hoort hierbij. Sterker nog, het is een belangrijke bron van informatie voor mijn websitebezoekers. Zij lezen wat ik allemaal voor hen ontdek.

In het begin dacht ik nog wel: wat veel informatie, dat lukt me niet in drie weken! Maar het waren kleine behapbare brokjes lesstof. Ik kon ze combineren en inplannen op een manier die voor mij goed werkte. Door de prettige toon en het vriendelijke gevoel van humor van Leonore, was de training toegankelijk en fijn om te doen. Ze heeft ook een heel eigen manier van benoemen en werken. 

Dankzij de training heb ik nu zicht op wat mijn schrijfblokkade precies inhoudt en waar deze vandaan komt. Ik heb praktische oefeningen gekregen die ik kan toepassen als ik aan een blogartikel werk. Eenvoudig en doeltreffend. Precies wat ik nodig heb.

Ik stel veel minder uit. Als ik aan een artikel werk, heb ik extra ruimte ingericht voor de oefeningen van Leonore. Deze zijn een vast onderdeel geworden van mijn illustratieve blogartikelen-tijd.

Ik heb meer zicht op wat er allemaal gebeurt als ik aan het schrijven ben. Ik krijg weer ideeën en het schrijven wordt weer leuk!

Linda van Erve, businessillustrator


‘Een rustige en heldere stijl van begeleiden’

Leonore heeft me met haar training Ontdek je eigen marketing en schrijfstem inzicht gegeven in welk type ondernemer ik ben. Dat helpt me om aan marketing te doen, namelijk de marketing die past bij mijn type. Belangrijker nog: het haalt het idee weg van ‘aan marketing doen’ en dat is net wat voor mij een drempel vormt.

Leonore heeft een rustige en heldere stijl van begeleiden. Ik ervaar haar stijl als volgend (wie ben ik, waar ben ik) en tegelijkertijd stimulerend (wat kan ik doen om….)

Een prettige combinatie.

Annemiek Engelen, schrijver van levensportretten


Schrijven is luchtiger geworden’

Maria Hens

“Voor mij was schrijven eindeloos zoeken naar woorden, honderdduizend keer herbeginnen en dan uiteindelijk helemaal niet meer verder gaan met schrijven. Eén grote worsteling.

 Bijvoorbeeld, als er weer een nieuwsbrief uit moet. Dan vroeg ik mijn man om een ontwerp te maken van de nieuwsbrief, maar dat vond ik dan niet goed, niet persoonlijk genoeg en te veel vreemde woorden.

 Ga ik zelf zitten herschrijven, maar omdat dat dan niet lukt, pak ik toch weer de stukken van mijn man en vind die eigenlijk niet zo slecht. Ik kan het zelf niet beter.

 Zit ik weer een uur of langer te worstelen, geef mezelf op mijn kop omdat het allemaal zo lang duurt en de nieuwsbrief nu echt de deur uit moet. Doodop en nog niets op papier. Volgende dag: toch maar versturen, anders zijn de workshops al voorbij voor de nieuwsbrief de deur uit is. Op deze manier was ik er vaak 14 dagen mee bezig.

 Door de training Los van je worsteling met schrijven, is schrijven luchtiger geworden. Ik mag de woorden laten rijpen in mijn hoofd en heb toestemming van mezelf gekregen om te worstelen. Daardoor is er een hoop stress af. Mijn nieuwsbrief schrijf ik nu eerst in grote lijnen, hoef ik niet eerst aan mijn man te vragen. En ik blijf meer bij mezelf, denk niet langer ‘ik kan het niet’.

Blokkeren met schrijven is namelijk niet alleen het schrijven zelf. Het gaat ook om wat je erbij denkt, wat je doet en voelt. Leonore is in staat om dat allemaal open te trekken.”

 Maria Hens,  www.de-engelentuin.be


 ‘Ik ben zelfs enthousiast geworden om te schrijven’

Ageeth Jak

“Het was niet mijn keuze om te gaan bloggen. Ze vroegen me, voor 26 blogs per jaar.

 Er waren periodes dat het echt niet ging. Iedere keer opnieuw die twijfel, omdat ik vond dat wat ik had geschreven niet goed genoeg was. Ik bleef schrappen, schrijven, teruglezen en weer schrappen. De tijd die me dat kostte… En zoveel energie. En aan het eind van de dag dat gevoel van falen: weer een dag niets gedaan.

 Voor mijn gevoel kon de hele wereld beter schrijven dan ik. Regelmatig dacht ik: ‘ik kan het gewoon niet. Je hebt lezers en schrijvers en ik ben een lezer’.

 Zo nu en dan overwoog ik om te stoppen met schrijven. Ik wilde niet meer die continue strijd.

 Dat is over.

 De online training Los van je worsteling met schrijven heeft me een enorm gevoel van vrijheid gegeven. Nu denk ik: als iemand niet leuk vindt wat ik schrijf, jammer dan. Daardoor schrijf ik veel makkelijker en ik heb nu ook tools om makkelijker te schrijven.

 Ja, ik heb veel meer vertrouwen in mezelf. Ben zelfs enthousiast geworden om te schrijven. Het is echt omgebogen!

 Dat ligt voor een groot deel aan Leonore, hoe ze de training geeft. In op het oog simpele oefeningen, weet zij je werkelijke blokkades bloot te leggen. Inzicht te geven in wat er bij jou speelt. En dat in een paar weken tijd.

 Bovendien weet zij een veilige sfeer te creëren waardoor je je durft te uiten.

 Ze haalt naar boven wat jij aan kracht in je hebt, waardoor ze mensen het vertrouwen geeft dat ze het in zich hebben om te schrijven. Zelfs online. Het maakt niet eens uit dat er een beeldscherm tussen zit.”

 Ageeth Jakwww.goodstoremember.nl


 ‘Nu durf ik details weg te laten’

Toon-irs2

“Al jaren doe ik onderzoek voor suikerbietentelers bij het IRS. Daarvoor schrijf ik veel wetenschappelijke artikelen, én veel artikelen en berichten voor die telers zelf. Ik hoop natuurlijk dat de telers mijn stukken echt lezen en de kennis daaruit gebruiken bij hun werkzaamheden in het bedrijf.

Ik vond het altijd erg lastig om de boodschap eenvoudig en eenduidig te houden. Als onderzoeker ben je nu eenmaal geneigd om zoveel mogelijk kennis zo gedetailleerd mogelijk weer te geven. Maar dat is niet goed, heb ik geleerd in de tweedaagse schrijftraining die we als IRS hebben gevolgd bij Leonore. Je lezer zit daar namelijk niet op te wachten.

Leonore heeft me echt aan het denken gezet. Door de oefeningen, de onderlinge discussies en de duidelijke voorbeelden hoe het niet moet en hoe het wel kan, lukt het me nu veel beter om me te beperken tot de hoofdzaken. Ik houd beter voor ogen wat ik wil overbrengen. Daarnaast heb ik nog diverse andere zaken opgestoken, maar je moet als onderzoeker niet alle details willen weergeven.”

Toon Huijbregts, onderzoeker bij het IRS


 ‘Inspiratie voor andere artikelen’

Marloes_Bouwmeester

 Ik schrijf vaak artikelen en ik hoor wel eens van mensen dat ze vinden dat ik een prettige toon aansla. Ik besteed hier veel tijd aan, soms te veel tijd.

Ik zou dit schrijven graag meer gefundeerd doen zodat de juiste toon vinden niet zo’n worsteling is. En ik wil kunnen variëren. Veel blogs die ik lees zijn een beetje hetzelfde. Ik wil het anders doen, maar wel op mijn eigen manier.

De workshop Karaktervol bloggen van Leonore heeft me daarbij geholpen. Na 20 minuten had ik al inspiratie gekregen voor nieuwe blogs met een authentieke en originele invalshoek . Precies wat ik wilde.

Ik vond het ook zo fijn dat Leonore rust in de training brengt, waardoor je echt tot schrijven komt. Ze neemt je als het ware bij de hand waardoor je je helemaal aan het schrijven kan overleveren en je niet hoeft na te denken of je het wel goed doet. Echt prettig! Ik wil graag nog meer van haar leren.”

Marloes Bouwmeester, voor de introverte professional en de introverte ondernemer


“Aantrekkelijk schrijven is te leren”

“Ik schrijf wel eens over mijn onderzoek over het landbouwbeleid en toekennen van subsidies, maar dat vind ik best lastig. Wat zou ik graag zo willen leren schrijven dat het prikkelt en lekker wegleest. Het was voor mij dan ook een echte eyeopener dat aantrekkelijk schrijven werkelijk te leren is. Leonore reikte ons praktische bouwstenen aan, waar we ook gelijk mee geoefend hebben. Bovendien ben ik erachter gekomen dat schrijven ook leuk kan zijn! De volgende keer zal ik er veel minder tegenop zien. Ik ga de training zeker aanraden aan collega’s!”

Anne van Doorn, onderzoeker team Dynamiek Ruimtegebruik bij Alterra


 “Mijn tekst is nu interessant én leesbaar”

jelleke de Nooy“Als ik dan net lekker aan het schrijven ben, komt er zo’n stem in mijn hoofd die zegt dat wat ik beweer toch wel wetenschappelijk onderbouwd moet zijn! Dan komen al die bijzinnen en onderbouwingen en uitwijdingen, waardoor het verhaal toch weer vervelend, te lang etc. wordt. En ik wil nou juist teksten maken die leuk zijn om te  lezen, die de lezer boeien en meenemen naar mijn volgende denkstap, hoe het zou kunnen zijn of worden! Een opiniërend artikel, dàt moet toch kunnen!  Tot nu toe niet helaas!

De training van Leonore heeft mij geleerd hoe ik beide kan combineren, interessant en leesbaar. En onderbouwd! Leonore liet ons ontdekken waarom dingen niet kloppen én reikte ons  handige technieken aan waarmee je een tekst goed leesbaar maakt. Dat pasten we toe op onze eigen schrijfsels. Zo, dat ik direct zag wat een rare kronkels erin zaten en hoe ik die kon verbeteren.

Ik gun je van harte zo’n dag training, het is meer dan de moeite en het geld waard!”

Jelleke de Nooy van Tol  van DNY consult