Schrijfcoaching en schrijftraining: beter leren schrijven voor een tekst die bij je past

De tekst staat. Ja, zo voelt het goed.

Je publiceert hem of zet hem online.

Deze tekst maakt dat je lezers je vertrouwen. Ze voelen dat jij het beste met ze voor hebt. Ze weten: bij deze persoon moet ik zijn om mijn probleem opgelost te krijgen. Ze melden zich aan, reageren of sturen de tekst door.

Hoe schrijf je zo’n tekst?

Mijn ervaring is dat er 3 wegen naast elkaar lopen, die elkaar versterken.

Wat zijn die 3 wegen?

Beter leren schrijven 1: schrijftechniek

Iedereen kan schrijven. Ja, jij ook :). Maar je weet misschien niet goed hoe je zo schrijft dat de tekst ook prettig leest, verrast of begrijpelijk is.

Gelukkig bestaan daarvoor basisschrijftechnieken. Ja, ook bij schrijven zijn er technieken… Beheers je die, dan kun je spelen met woorden, zinnen, structuren. Dat maakt schrijven nu juist zo leuk.

Ik leer je die Onmisbare Schrijftechnieken.

Beter leren schrijven 2: meer losheid

Soepel schrijven vraagt om een soort losheid in jezelf.

Er zit je vast wel eens iets dwars. Je maakt iets mee waarover je je opwindt of waar je verdriet over hebt. Je denkt erover na, verstopt te heftige emoties of ontwikkelt een overtuiging die je helpt om het dagelijkse leven te leven.

Niets mis mee. Behalve als zo’n gebeurtenis bewust of onbewust nu nog een rol speelt en je belemmert.

Dat kan een probleem geven bij schrijven. De herinneringen, emoties, overtuigingen maken dat je moeite hebt met schrijven.

Gelukkig kun je die barrières aanpakken, zonder dat je eindeloze sessies bij een psycholoog ofzo hoeft te lopen. Daarvoor gebruik ik de technieken die ik toepas als Journey Practitioner. Dat is een methode om mensen te helpen om innerlijke blokkades op te ruimen (even kort gezegd).

Ik weef Journey-technieken in mijn trainingen en coachings of ik geef je een complete Journey (Helende Reis). Je voelt letterlijk  ruimte in jezelf ontstaan, waardoor ook schrijven makkelijker gaat.

 Beter leren schrijven 3:  je creatieve woordenstroom

Het mooiste van schrijven is als er woorden komen waar je blij van wordt. Of woorden waarvan je het gevoel hebt: ja, die horen echt bij mij, dat ben ik. Het is alsof je een soort schrijfbron in jezelf aanboort: de creatieve woordenstroom.

Als schrijfcoach heb ik ervaren dat iedereen zo’n schrijfbron heeft, alleen weet je die soms niet te vinden.

Ik help je om toegang te krijgen tot jouw creatieve woordenstroom. Daarvoor gebruik ik onder andere vormen van freewriting die ik hier specifiek voor heb ontwikkeld en technieken om je creativiteit aan te boren.

Daarnaast heb ik voor ondernemers nog een heel bijzonder systeem (al zeg ik het zelf): het denkmodel van de 12 ondernemersprofielen. Met inzicht in je eigen ondernemersprofiel krijg je zicht op wat werkelijk bij jou hoort en dat helpt om de woorden te vinden die voor jou werken. Gevolg: je krijgt de klanten met wie jij het liefste werkt en schrijven voor je marketing wordt veel leuker.

Wil jij hulp om beter te leren schrijven?

Er zijn verschillende mogelijkheden, met schrijfcoaching en schrijftrainingen.

“Leonore heeft een rustige en heldere stijl van begeleiden. Ik ervaar haar stijl als volgend (wie ben ik, waar ben ik) en tegelijkertijd stimulerend (wat kan ik doen om….). Een prettige combinatie.”

Annemiek Engelen, levensportretten.com 


“Dan kijkt ze goed wat er speelt, denkt mee, geeft oplossingsrichtingen aan. Dat vind ik fijn, want dat geeft inzicht en daar kan ik weer mee verder.”

Aty Roodenburg, Roodenburg Advies