Schrijftraining en schrijfcoaching: op weg naar je eigen teksten

Je schrijft teksten voor je bedrijf of voor je werk. Maar je stokt. ‘Iets’ in het schrijfproces loopt niet soepel.

Bijvoorbeeld:

Je stelt het schrijven steeds uit.

Schrijven is iedere keer weer een worsteling.

Je vindt je tekst maar saai.

Of je vraagt je af hoe je je eigen schrijfstijl kunt ontwikkelen.

Maar bovenal: je krijgt geen reacties op wat je schrijft en lezers worden geen klanten

Zet de volgende stap en zoek hulp bij het schrijven

Ben je zelfstandig ondernemer die met teksten klanten aan zich wil binden?

Of wil je ingewikkelde informatie zo opschrijven dat die tekst je  doelgroep inspireert, motiveert, activeert, aan de slag gaat?

Lees verder over:


Referenties

 • 'Inspiratie voor andere artikelen'

  “Ik schrijf vaak artikelen en ik hoor wel eens van mensen dat ze vinden dat ik een prettige toon aansla. Ik besteed hier veel tijd aan, soms te veel tijd.

  Ik zou dit schrijven graag meer gefundeerd doen zodat de juiste toon vinden niet zo’n worsteling is. En ik wil kunnen variëren. Veel blogs die ik lees zijn een beetje hetzelfde. Ik wil het anders doen, maar wel op mijn eigen manier.

  De workshop Karaktervol bloggen van Leonore heeft me daarbij geholpen. Na 20 minuten had ik al inspiratie gekregen voor nieuwe blogs met een authentieke en originele invalshoek . Precies wat ik wilde.

  Ik vond het ook zo fijn dat Leonore rust in de training brengt, waardoor je echt tot schrijven komt. Ze neemt je als het ware bij de hand waardoor je je helemaal aan het schrijven kan overleveren en je niet hoeft na te denken of je het wel goed doet. Echt prettig! Ik wil graag nog meer van haar leren.”

  Marloes Bouwmeester, www.desuccesvolleintrovert.nl

 • 'Nu durf ik details weg te laten'

  “Al jaren doe ik onderzoek voor suikerbietentelers bij het IRS. Daarvoor schrijf ik veel wetenschappelijke artikelen, én veel artikelen en berichten voor die telers zelf. Ik hoop natuurlijk dat de telers mijn stukken echt lezen en de kennis daaruit gebruiken bij hun werkzaamheden in het bedrijf.

  Ik vond het altijd erg lastig om de boodschap eenvoudig en eenduidig te houden. Als onderzoeker ben je nu eenmaal geneigd om zoveel mogelijk kennis zo gedetailleerd mogelijk weer te geven. Maar dat is niet goed, heb ik geleerd in de tweedaagse schrijftraining die we als IRS hebben gevolgd bij Leonore. Je lezer zit daar namelijk niet op te wachten.

  Leonore heeft me echt aan het denken gezet. Door de oefeningen, de onderlinge discussies en de duidelijke voorbeelden hoe het niet moet en hoe het wel kan, lukt het me nu veel beter om me te beperken tot de hoofdzaken. Ik houd beter voor ogen wat ik wil overbrengen. Daarnaast heb ik nog diverse andere zaken opgestoken, maar je moet als onderzoeker niet alle details willen weergeven.”

  Toon Huijbregts, onderzoeker bij het IRS