Leonore Noorduyn (De Schrijfster)

Schrijf voor je lezer in je eigen stijl

Leonore Noorduyn De SchrijfsterJe schrijft, moet schrijven of hebt geschreven. 

Je zucht. Zucht nog eens. Twijfels komen omhoog: is dit goed genoeg? Zo iets?

Ik ken het gevoel: het gevoel dat het niet gaat, dat ik niets op papier krijg. Of de twijfel of deze tekst goed leesbaar genoeg is, spannend genoeg of overtuigend genoeg is.

Maar te vaak en te erg? Dat is niet nodig.

Met de juiste schrijftechnieken, basisvaardigheden (of gevorderde technieken…) kom je al een heel eind. Of als je leert omgaan met je twijfel, onzekerheid of andere belemmerende gedachten of gedragingen. En wellicht helpt een zoektocht naar je eigen schrijfstijl. Het zijn allemaal ingrediënten die je helpen om meer plezier te ervaren in schrijven en om teksten te produceren die aanslaan bij je lezers.

Bij mij werkt dat. Bij mijn klanten werkt het.

Waarom ik je zo graag help?

Misschien omdat ík schrijven zo leuk vind en en jou datzelfde plezierige gevoel gun. Het is echt fijn als lezers je zeggen: ‘Wauw, hier heb ik wat aan.’ Of als ze direct klant bij je worden als ze je teksten hebben gelezen.

Maar het is ook omdat ik ervan baal dat zoveel teksten onleesbaar zijn, hun doel voorbij schieten. Ooit wel eens patiënt geweest en een foldertje in je handen gedrukt gekregen? En, had je er wat aan? Dat bedoel ik.

Alle slechte teksten de wereld uit, om te beginnen uit…

Oke. Mijn boodschap is misschien wel: modder niet voort. Kijk kritisch naar jezelf en naar je eigen teksten of laat iemand ernaar kijken. Worstel je zelf met schrijven of merk je dat je teksten beter kunnen? Zoek hulp. Huur een tekstschrijver in die voor jou schrijft of leer zelf met meer gemak effectieve teksten schrijven. Ik help je heel graag, bij beide :).

Waarom mij?

Lees dan nog wat feiten over mij:

  • Ik ben in 1988 afgestudeerd aan Wageningen Universiteit.
  • Ik heb het vak van journalistiek schrijven (schrijven voor een doelgroep in plaats van voor jezelf) geleerd bij weekblad Boerderij.
  • Na 8 jaar begon ik voor mezelf. 1998 was dat.
  • Sinds 2004 heet mijn bedrijf De Schrijfster.
  • Ik ben lid van Tekstnet. Dit is de beroepsvereniging voor professionele tekstschrijvers, waar ik steeds meer kneepjes van het vak leer. Ik mocht hier pas ‘volwaardig’ lid van worden nadat twee ervaren tekstschrijvers twee van mijn teksten hadden goedgekeurd. Die test doorstond ik. En nu beoordeel ik zelf teksten van aspirant-leden. Dit houdt in dat ik regelmatig teksten analyseer op allerlei aspecten die van belang zijn voor een goede en lezenswaardige tekst.
  • Februari 2014. Opleiding tot Journey Practitioner (Helende Reis-therapeut) afgerond. De combinatie met schrijftechnieken maakt dat ik wel eens zeg: ik leer je schrijven met je verstand en je gevoel. 
  • Zomer 2015. Gecertificeerd om de kennis over de 12 ondernemersprofielen door te geven. Als jij je eigen ondernemersprofiel kent, kun je heel gemakkelijk je eigen schrijfstijl vinden en bovendien je marketing aanpassen bij wat werkelijk bij jou past.

Wil jij ook leren om te schrijven met je verstand en je gevoel?

Neem contact op met me: bel 0318 431 856 of mail.