Leonore Noorduyn (De Schrijfster)

Tekstschrijver voor de blije lezer en de blije schrijver

Leonore Noorduyn De Schrijfster

Een zucht van tevredenheid stijgt op zodra je al je gedachten aan het scherm hebt toevertrouwd en ze er logisch bij staan. Daarna volgt de ontspanning, van je kruin tot je tenen.

Dat voelt goed en dan heb ik ook effect met wat ik heb geschreven. De lezer begrijpt het en onderneemt actie. Precies wat ik voor ogen heb.

Oké, daarna  moet ik nog hier en daar wat bijschaven, maar het grote werk zit erop. Hoef ik alleen nog de blije reacties van mijn lezers af te wachten :). Die dan ook geheid komen.

Gaat het altijd zo? Nee, dat niet.

Soms zit ik vast, kom ik niet verder

Bijvoorbeeld als ik een artikel moet schrijven waarin ik te veel boodschappen tegelijk wil verwerken.

Of als ik de volgorde van de zinnen niet logisch krijg of niet kan kiezen tussen de beste kop voor een blog.

Bij mij extra erg, vind ik dan, met gedachtes als: ja, ja, jij bent schrijfcoach en je kunt het zelf niet eens….

Totdat ik mezelf toespreek:

Je helpt je klanten juist goed omdat je zelf wel eens worstelt

Laat ik, ook uit ervaring, zeggen: het kan goed komen. Je kunt elke fase van het schrijven onder de knie krijgen. En soms heb je daar begeleiding bij nodig, een flinke dosis doorzettingsvermogen en geduld.

Als je wist hoe ik schreef toen ik als journalist bij weekblad Boerderij kwam te werken: onmogelijke zinnen en vreselijk om te lezen. Elk stukje dat ik schreef, zette mijn chef volledig op z’n kop :(.

Hoe naar het ook was, ik leerde er wel van

… en ik mocht ook blijven na mijn jaarcontract.

Wat een genot is het nu om te merken dat ik zo kan schrijven dat mensen er blij van worden. En dat mensen die dat ook willen leren ook blij worden van wat zij uiteindelijk schrijven. Al gebruik ik daar een andere methode voor dan mijn chef destijds….

Het is waar ik het voor doe: Effect met de tekst en dus blije lezers en blije schrijvers.

Nog wat feiten over mij:

  • In  1988 afgestudeerd aan Wageningen Universiteit.
  • Het vak van journalistiek schrijven (schrijven voor een doelgroep in plaats van voor jezelf) geleerd bij weekblad Boerderij.
  • Na 8 jaar begon ik voor mezelf. 1998 was dat.
  • Sinds 2004 heet mijn bedrijf De Schrijfster.
  • Ik ben lid van Tekstnet. Dit is de beroepsvereniging voor professionele tekstschrijvers, waar ik steeds meer kneepjes van het vak leer. Ik mocht hier pas ‘volwaardig’ lid van worden nadat twee ervaren tekstschrijvers twee van mijn teksten hadden goedgekeurd. Die test doorstond ik. En nu beoordeel ik zelf teksten van aspirant-leden. Dit houdt in dat ik regelmatig teksten analyseer op allerlei aspecten die van belang zijn voor een goede en lezenswaardige tekst.
  • Februari 2014. Opleiding tot Journey Practitioner (Helende Reis-therapeut) afgerond. De combinatie met schrijftechnieken maakt dat ik wel eens zeg: ik leer je schrijven met je verstand en je gevoel. 
  • Zomer 2015. Gecertificeerd om de kennis over de 12 ondernemersprofielen door te geven. Als jij je eigen ondernemersprofiel kent, kun je heel gemakkelijk je eigen schrijfstijl vinden en bovendien je marketing aanpassen bij wat werkelijk bij jou past. Zomer 2017: gestopt met de certificering, maar de kennis heb ik natuurlijk nog steeds.

Wil jij hulp om (weer) een blije schrijver of lezer te worden?

Neem contact op met me: bel 0318 431 856 of mail.