Voorbeelden van mijn tekstproducties

Hieronder vind je voorbeelden van teksten die ik heb geschreven.

Wil je weten wat mijn klanten zeggen over mijn teksten? Klik dan hier. 


Een nieuw huisblad

Het Vrouwe Fortuna Nieuws,

De bewoners van Seniorenhuisvesting ‘Zuid-Veluwe’ ontvangen al jarenlang ieder half jaar een huisblad vol met nieuwtjes en verhalen, geschreven door de twee coördinatoren bewonerszaken. Dat voldoet goed, de bewoners zijn superblij met het blad.

Enige nadeel: het kost de coördinatoren veel tijd en het schrijven zelf kost ze, als niet-professionals, best veel moeite.

Of ik als professionele tekstschrijver hun taken kan verlichten.

“Ja, leuk, maar dan wordt de stijl wel wat journalistieker”, leg ik uit. En zou het dan niet wat zijn om die journalistieke stijl ook terug te laten komen in het uiterlijk van het blad?

“Kom maar met een voorstel”, is het antwoord.

Zo kom ik samen met vormgever Henk Jan Panneman met het voorstel voor een blad met een magazine-achtige opmaak, journalistiek ingestoken met verschillende rubrieken en een rustige opmaak. Dit is akkoord.

Nu maak ik, in overleg met de coördinatoren, per nummer een opzet voor de rubrieken en artikelen, ik interview diverse bewoners, schrijf de teksten en coördineer de werkzaamheden van fotograaf, vormgever en drukker.

Een geweldige opdracht. Niet in het minst omdat de bewoners van die seniorenhuizen pracht-mensen zijn om te interviewen. Stuk voor stuk. Maar ook omdat er vanuit het schijnbare niets iedere keer weer zo’n mooi nummer verschijnt.

 


‘Kun jij een boekje voor ons maken?’

“Wij hebben als ondernemers heel veel statushouders begeleid naar werk, stage of studie. Nu voeren we een speciaal traject uit voor de gemeente Ede en hebben gemerkt wat goed werkt en wat niet. Die geleerde lessen willen heel graag in een boekje zetten, zodat anderen die statushouders begeleiden, zoals andere gemeentes, kunnen profiteren van onze kennis en ervaring.”

Zo luidde de vraag van Grytsje Veltman en Riet Nigten, beide zelfstandig ondernemer met jarenlange ervaring als trainer, hulpverlener en begeleider van wat ook wel nieuwe Nederlanders wordt genoemd.

De Schrijfster bedacht, samen met Grytsje en Riet, een opzet voor het boekje en produceerde het.

Het boekje bevat interviews met statushouders en hun stage-begeleiders over hoe ze aankijken tegen het begeleidingstraject, interviews met ambtenaren van de gemeente Ede en een overzicht van de ervaringen van Riet en Grytsje.


Blog in eigen ondernemersstijl

2016-11-16_tekst_hilde-200Wandelcoach Hilde Backus vroeg of ik met haar mee wilde denken. Ze had 4 video’s opgenomen waarin zij uitlegt waarom de natuur ons krachtig maakt en zo goed helpt in wandelcoaching.

Hoe kon ze de video’s zo presenteren dat ze pasten bij haar ondernemersprofiel?

Samen kwamen we op het idee om per video een blog te schrijven in haar ondernemersstijl. De Schrijfster schreef de concepten en Hilde maakte ze verder af.

De video-serie is een succes: de inschrijvingen blijven dagelijks binnen komen.


Aansprekende brochure voor zorgboerenzorglandbouw

 “Er komen nogal wat veranderingen op zorgboeren af waardoor hun financiering in de knel kan komen. Denk aan veranderingen in zorg en welzijn, onderwijs en werk en inkomen.

Wij hebben onderzoek gedaan om te achterhalen welke mogelijkheden er zijn voor zorgboeren om ook in de nieuwe situatie inkomsten te hebben.

Dat willen we weergeven in een brochure, die exact aansluit op wat zorgboeren graag lezen: aansprekend, met een positieve toon.”

De Schrijfster verzorgde de brochure samen met vormgever Erika Koster en Drukkerij Cunera

Opdrachtgever: Wageningen UR en Federatie Landbouw en Zorg.

Resultaat: Zorglandbouw. Veerkrachtig inspelen op nieuwe ontwikkelingenPraktische brochure voor docenten groen onderwijs

CAH Dronten-goed samenspel

Hoe kun je de samenwerking tussen mbo/hbo en bedrijfsleven goed opzetten en uitbouwen? Dat was de vraag die CAH Vilentum onderzocht.

De uitkomsten moesten in een brochure komen, zodat docenten zelf aan de slag kunnen met de tips en handvatten.

Resultaat:  Goed Samenspel, duurzame verbinding tussen onderwijs en ondernemers.

Opdrachtgever: CAH Vilentum

 


 

Webteksten De introverte ondernemer

Een website die informatief is en verkoopt

“Wil jij voor mij de tekst schrijven voor mijn nieuwe website voor de introverte ondernemer? Jij weet precies wat er speelt als introverte ondernemer en je weet alles af van marketing, hoe je zo schrijft dat potentiële klanten aanhaken.”

Dat vroeg Marloes Bouwmeester. Ze had al een site voor de introverte professional en kreeg steeds meer vragen van ondernemers hoe ze toch een succesvol bedrijf neer had gezet als introvert.

Zo ontstond de introverte ondernemer.


De Schrijfster blogt

Gewoon omdat dat leuk is, niet alleen op deze site.

Blogs op andere sites:

als tekstschrijver voor Tekstnet

over het leven als ‘partner van een verzamelaar‘.

voor het Vrouwennetwerk Wageningse Ingenieurs (VWI).

over ‘schrijven voor internet’ voor internetbureau Hetworks

Klik hier als je wil weten wat mijn klanten over mij zeggen.