Inzicht in jouw schrijfprobleem

Wat is er aan de hand met een tekst die niet lekker leest? Waarom ervaar je zo vaak stress als je moet schrijven en waarom is uitstellen best logisch? Oftewel: wat is dat eigenlijk, schrijven: waarom gaat het niet vanzelf en wat heeft dat met jou te maken?

Hieronder vind je producten van mij die je meer inzicht geven in schrijven, jouw schrijfprobleem en wat je eraan kunt doen.

Test wriTest: welk type schrijfblokkeerder ben jij?ter’s block: wat voor type schrijfblokkeerder ben jij?

Waarom loop je toch elke keer vast als je gaat schrijven of voel je zo’n grote weerstand?

Dat is voor iedereen weer anders. Daarom heb ik de test ontwikkeld. Die geeft je inzicht in je schrijfpatroon waarna je gericht je eigen problemen met schrijven kunt aanpakken.

Met de uitslag van de test geef ik daar ook aanwijzingen voor. 

Meld je aan voor de test en je krijgt de uitslag gemaild, mét wat je eraan kunt doen. Hier vind je ook meer informatie over wat schrijven eigenlijk zo lastig maakt.

 

 Zo verbeter ik een niet zo goede tekst

Zie je je publiek naar voren schuiven op zijn stoel? Is je lezer aan je lippen gekluisterd? Hoor je de adem stokken? Heb je je lezer echt bij de kladden, geen ontsnappen mogelijk? Niet?

Gooi dan die eerste alinea weg. En misschien de tweede ook. En herschrijf de volgende alinea. Elk woord, ja elk woord, moet binnendringen bij je lezer. Ik laat je zien hoe je dat doet in dit blog. En er zit ook een video bij.

 

Nog zo’n video zien? Ga dan naar dit blog. Daarin laat ik zien hoe ik mijn eigen tekst steeds verder verbeter. Ook in een video. Je ziet welke gedachten er in mij opkomen, soms razendsnel, want zo zijn die gedachten. Je hoort mij mijn eigen tekst afkraken. Je hoort mij zuchten en lachen. Want ja, dat laatste hoort er ook bij.

En tussendoor krijg je de tips die ik en passant uitspreek nog eens apart in beeld te zien.

 

Handleid5 onmisbare stappen naar een STER-teksting om je eigen tekst levendiger te maken

Verleiden werkt. Ook als je schrijft. Maar dan wel op een integere manier, serieus, maar ook luchtig. Dat is wat ik je stap voor stap laat zien in deze handleiding.

Serieus en tegelijk luchtig schrijven: dat is waar het om draait als jij wil dat anderen je erkennen om wat jij weet en kan.

 Meld je hier aan voor mijn handleiding.  Je ontvangt dan ook voortaan mijn nieuwsbrief over schrijven, met inzicht in wat schrijven nu precies inhoudt, waarom het soms zo lastig is en met inspiratie om zelf beter te gaan schrijven.